+38 095 218 11 01Viber/Telegram

+38 095 218 11 01Viber/Telegram

Як не втрачати мотивацію?

Як не втрачати мотивацію?

Всі ми іноді відчуваємо емоційний занепад, внутрішній дискомфорт та напруження. Ці відчуття можуть виникати з різних причин. Але саме в такі моменти нам потрібен поштовх, стимул, спонукання до дії.

ЛОВІТЬ ДІЙСНІ ПОРАДИ, З ЯКИМИ ВИ ПОВЕРНЕТЕ СВОЮ МОТИВАЦІЮ!

● ПЕРЕКОНАЙТЕСЯ, ЩО МЕТА — ВАША

Поставте собі питання, а для чого/для кого ви це робите. Ніщо не виснажує вашу енергію так само сильно, як спроба йти до мети, яку хтось інший поставив перед вами і в яку ви не вірите.

● ЗНАЙДІТЬ ПРОБЛЕМУ

Якщо ж ціль ваша, тоді треба зрозуміти, що заважає вам працювати в потрібному напрямку і в чому полягає проблема. Усвідомлення проблеми – це вже половина її вирішення.

● БОРІТЕСЯ ЗІ СТРАХОМ

Одна з найпоширеніших проблем – ваш власний страх. Навчіться протистояти йому. У всіх нас є багато справ і іноді легко відчути себе повністю завантаженим роботою та безпорадним. У цей момент у вас може виникнути страх, що ви так і не зможете впоратися з усім і досягти своєї бажаної мети. Але завжди можна почати з малого і дійти до чогось більшого. Поступово крок за кроком. Головне - не сидіти склавши руки.

● СТАВТЕ ДОСЯЖНІ ЦІЛІ

Пам'ятайте, що ми завжди повинні ставити перед собою конкретну мету, яку можна виконати протягом цілком реального періоду часу. Це добре допомагає мозку зосередитись тільки на тих речах, які є досяжними. Коли ми досягаємо видимого прогресу на шляху до своїх цілей, ми стаємо набагато щасливішими і в результаті з'являється мотивація рухатися далі.

● ПРАЦЮЙТЕ ЗІ СВОЄЮ ПІДСВІДОМІСТЮ

Якщо у вас є питання, на які ви шукаєте відповіді, витратьте кілька хвилин перед сном, щоб все переосмислити і уявіть, яким може бути рішення. Візуалізуйте цілі та шляхи їх досягнення.

● ВІЗУАЛІЗУЙТЕ МАЙБУТНЄ

Якщо у вас немає мотивації, спробуйте зосередитися на цілі, на тому, що ви насправді хочете досягти в майбутньому. Прекрасний спосіб підвищити мотивацію – більше думайте про своє ідеальне майбутнє.

● ОТОЧУЙТЕ СЕБЕ ПРАВИЛЬНИМИ ЛЮДЬМИ

Коли ви спілкуєтесь з людьми, які з ентузіазмом ставляться до свого життя і до своїх цілей, їхній ентузіазм надихатиме вас і заохочуватиме рухатися далі.

Abraham Lincoln

Abraham Lincoln

І на випадок, якщо в майбутньому план дасть збій, і ви лежатимете в ліжку в пошуках мотивації, можна пройтися за цим планом з декількох пунктів знову, і дати собі той самий чарівний мотиваційний «пендель».

Або в хвилини, коли вас здолає туга і зневіра, можете згадати слова:

Discipline is between choosing what you want now and what you want most.

Abraham Lincoln

Made with